Χαράλαμπος – Μπάμπης Ταλιαδούρος

Γεννήθηκε στον Κολινδρό Πιερίας και μεγάλωσε στον Βόλο. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στα κρουστά στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου με καθηγητές τον Αλέκο Χρηστίδη και Χρήστο Λιάτσο. Τις ολοκλήρωσε το 1996, αποσπώντας δίπλωμα με βαθμό Άριστα και Α΄ βραβείο. Το 1998 έγινε δεκτός στην Μουσική Ακαδημία του Μονάχου με καθηγητή τον dr. Peter Sadlo με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Σ. Ωνάσης (ακαδ. έτη 1999-2001). Το 2001 απέκτησε το δίπλωμα τυμπάνων και κρουστών (Diplom) και συνέχισε τις σπουδές του  στο μεταπτυχιακό τμήμα της ίδιας Ακαδημίας, με καθηγητές τους dr. Peter Sadlo και Raymond Curfs, με υποτροφία από το Ίδρυμα Α. Σ. Ωνάσης (ακαδ. έτος 2002-2003) (Konzertdiplom).

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με ερευνητικό πεδίο τη μουσική για κρουστά Ελλήνων συνθετών του 20ού αιώνα και τις σύγχρονες τεχνικές εκτέλεσης των κρουστών οργάνων.

Από το 1996 είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου, ενώ έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα, έχει πάρει μέρος σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Κέντρου Μουσικού Θεάτρου Βόλου, σε συναυλίες της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών κ.α.

Από το 2010 είναι μέλος του Ergon Ensemble, ένα από τα σημαντικότερα σύνολα σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα, με το οποίο, εκτός των άλλων, έχει παρουσιάσει σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση το έργο του Ιάννη Ξενάκη Ω-Μέγα. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ σε Αθήνα, Λάρισα και Βόλο, στα οποία παρουσίασε έργα για κρουστά σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.

Ως μουσικολόγος έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει το αφιέρωμα σε έργα για κρουστά Ελλήνων συνθετών από την Κ.Ο.Θ. στις 27 Μαίου 2012, στην αίθουσα της Κ.Ο.Θ. και τη συναυλία-παρουσίαση των κρουστών οργάνων του κύκλου «Άκου τα Όργανα» με το σύνολο κρουστών της Κ.Ο.Α. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 9 Μαρτίου 2014.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s