Ευρύκλεια- Εύρη Φιλιππίδη

Σπούδασε Πιάνο  με τη Πόπη  Ευστρατιάδου  και  τη Χάρη Κλαδάκη,  και ιΑνώτερα Θεωρητικά μα τον Μ. Παλλάντιο και τον Μ.Αδάμη.  Τη διετία 1983-84  εργάστηκε ως συντάκτρια  καλλιτεχνικής στήλης στην εφημερίδα Ελεύθερη Γνώμη και στη συνέχεια στην εφημερίδα  ΤΟ ΒΗΜΑ ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών ως εξωτερικός καλλιτεχνικός συνεργάτης. Το  Οκτώβριο του 1984 προσλαμβάνεται από το Απολλώνιο ωδείο ως δασκάλα Πιάνου  όπου και παραμένει στην ίδια θέση για μια δεκαετία.  Παράλληλα και για δύο χρόνια ηχογραφεί στην MINOS EMI  σε παραγωγές του Μ. Μάτσα και σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες.

 Το 1994  ιδρύει  Μουσική Σχολή στο Θησείο,   η οποία από το 2007  και ως σήμερα λειτουργεί με την επωνυμία ΗΧΟΡΟΕΣ και διευθύνεται από την Ευτέρπη Παλασίδου- μαθήτρια της Ε. Φιλιππίδη και απόφοιτο του ωδείου Ars Musicalis.  

Το 2000 ιδρύει το ωδείο Ars Musicalis –  H Τέχνη της Μουσικής  στον Υμηττό και αφιερώνεται στη διεύθυνση του ωδείου  και τη διδασκαλία  πιάνου  ενώ συνεχώς προσπαθεί να αναπτύξει τρόπους ώστε η εκμάθηση του πιάνου  να γίνει όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη, εύκολη , απλή και αποδοτική.

 Μαθητές της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς πιάνου  και εργάζονται ως δάσκαλοι και καθηγητές σε ωδεία, ιδιωτικά και δημόσια σχολεία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Advertisement