«Ποια είναι η αληθινή πορεία του ανθρώπου; Είναι να αναζητά την αγάπη, την αλήθεια, την αρετή και την ομορφιά»

Ποια είναι η αληθινή πορεία του ανθρώπου; Είναι ν’ αναζητά την αλήθεια, την αγάπη, την αρετή και την ομορφιά!
«Το ταλέντο δεν έρχεται τυχαία με τη γέννηση. Στη σημερινή κοινωνία ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων φαίνεται να πιστεύουν ότι εάν κάποιος γεννηθεί χωρίς ταλέντο, δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι΄ αυτό. Αφήνουν τον εαυτό τους σε αυτό που θεωρούν ότι είναι η «μοίρα τους», συνεπώς διανύουν την ζωή τους χωρίς να τη ζήσουν στο έπακρο
ή χωρίς να γνωρίσουν τα αληθινά θέλγητρα της ζωής. Αυτό είναι η μεγαλύτερη ανθρώπινη τραγωδία. Έχουμε όλοι γεννηθεί με τη φυσική ικανότητα να μαθαίνουμε. Το νεογέννητο βρέφος προσαρμόζεται στο περιβάλλον του για να ζήσει και διάφορες ικανότητες αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Η τριαντάχρονη πείρα μου μου έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι αυτό είναι σωστό. Πολλά παιδιά μεγαλώνουν σε περιβάλλον που τα εμποδίζει να αναπτυχθούν σωστά με αποτέλεσμα να τα βλάπτει και συμπεραίνουμε ότι έτσι έχουν γεννηθεί, αλλά αυτό είναι λάθος. Ο ανεπιθύμητος, δυσάρεστος , αντιπαθητικός άνθρωπος είναι αυτός που έχει ανατραφεί με τον λάθος τρόπο. Το ίδιο ισχύει για τον άνθρωπο που δεν μπορεί να παράγει θετικό έργο. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι αναγνώστες θα συμφωνήσουν μαζί μου. Δεν μπορούμε, βέβαια, να αρνηθούμε το πεπρωμένο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε για το ότι ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο. Καλώς ή κακώς, πάντως, αφού γεννηθήκαμε, πρέπει να ζήσουμε έως ότου πεθάνουμε. Εδώ προκύπτει η αναπόφευκτη ερώτηση: πώς θα ζήσουμε; Εάν οι ικανότητές μας δεν αναπτύχθηκαν κατάλληλα, πρέπει να τις καλλιεργήσουμε μόνοι μας. Αντί να μας νικήσει η δυστυχία, πρέπει να καταφέρουμε πολλά πράγματα στη ζωή μας. Δεν πρέπει να παραδοθούμε στην απογοήτευση, είναι σε όλους μας δυνατόν να προοδεύσουμε.
Από το βιβλίο του Shinichi Suzuki Nurtured by love (Miami: Warner Bros., 1983)
Στο Ωδείο Ars Musicalis η μέθοδος Suzuki διδάσκεται από το 2007 σε ατομικό επίπεδο, ενώ το 2013, στα πλαίσια της μουσικής προπαιδείας, δημιουργήθηκαν τα πρώτα ομαδικά τμήματα για παιδιά 4-6 ετών. Από τη φετινή σχολική χρονιά 2016-17 η μέθοδος θα επεκταθεί σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες.
Εξαιρειτικό, εξαιρετικό!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
🙂
Μου αρέσει!Μου αρέσει!